怡居 杨怡国际总站's Archiver

嘉宝 发表于 2015-1-8 09:24

[2015/01/08]楊怡新階段

[i=s] 本帖最后由 嘉宝 于 2015-1-8 10:06 编辑 [/i]"@Ur.Q/XM$K ffz

-[%^,N:bt @頭條日報 楊怡新階段/uT n4H^7}
2015年1月8日
.N2^9U!h6?P
v P9hxe3y [img]http://ww3.sinaimg.cn/large/68f631fajw1eo1r9ik5ywj215y1cq1d5.jpg[/img]
.L m8ss Z%K YY
$X~|*_9o.s*UI'b [attach]14005[/attach]
G/Hb+b Ih X +P I8NWE*i
[attach]14006[/attach]
P1n nc*eB'C :c3nV;e7XT9LxUa/O
4X7l` ^ZQ
  楊怡1999年入讀13期無線訓練班入行,2012年憑《名門望族》首度登上全民投票「視后」寶座。轉眼演戲16年,今年4月剛跟無線續約的楊怡,最近為新劇《宦海奇官》宣傳時,坦承現在心態確有不同,雖然否認男友羅仲謙買名車求婚,但未來日子卻想時間分配得更好,能多些時間陪伴家人。本是工作狂的她也願意放下腳步,直言預了頒獎禮齋坐,反睇好阿佘(詩曼)奪視后,感情有着落的她,明顯連鬥心也減弱,看來是時候到人生另一階段了。
~ ^K*`id   楊怡今次在《宦海奇官》飾演被「慈恩師太」收養為徒、武功高強的「惠琳」,繼4年前拍攝《鐵馬尋橋》後,再有大量打戲,阿怡坦言頂唔順,「咁多年冇乜拍動作戲,真係覺得自己骨頭硬晒,所以拍起來特別辛苦。」 
G x\s8o4]%N9O (X/d9W*n'[#M8B:vu
  「筍盤」待改良
5V*?0P#o:J4Vg;M6j
,x-_a$k:kUZ-i/pt   阿怡跟拍檔馬國明已是第三度合作,前兩次是合作兩輯時裝劇《On Call 36小時》,今次則是古裝,但她覺得分別不大,兩人依然默契十足,「合作咗咁多次,雖然上兩次係時裝,但係最緊要大家有默契,我哋依家真係唔使講,就知對方想點,所以慳番好多時間對稿,因為唔使對稿都夾到,終於知道咩叫最佳拍檔啦!」,c!R"N&n CM?uGU

s\7UIF_   對於馬明讚不絕口的阿怡,更認同對方是名副其實的「筍盤」,「佢真係好好的男仔,人品又好又孝順,啲人話佢係『筍盤』真係冇講錯,不過個人真係有啲悶囉!同女仔一齊真係要諗啲方法口吓人先得,呢方面佢真係要學習吓,女仔係鍾意人口㗎嘛!」
%qB#h.Iu,s4m-{(m
k/C i |.XoH   隨時玩「閃婚」1nr/U+gi&V

-OJhTe   講到識人,羅仲謙看來應該合格,有指他買近百萬的Benz來向阿怡求婚,阿怡雖否認,但提到男友即笑得冧,「佢買咗車我都唔知,雖然係有坐過,但真係唔關求婚事,佢咁大個人買車唔使同人交代啦!至於結婚呢個問題,真係冇計劃過喎!我不嬲都係唔會計劃呢啲野慨人,到時覺得係時候咪結囉!」~AbZQ8Z j9^&a4b8e
L`j[0i_YZ.S
  2012年首奪「視后」的阿怡,早已打定輸數去年底頒獎禮齋坐,「我一早睇好阿佘,所以着件舒服又靚的衫,諗住坐走成晚嘛!哈哈!」今年4月已跟TVB續約的她,對獎項看得淡之餘,對工作更加有新看法,「希望除咗返吓內地搵真銀外,想有多啲時間陪吓屋企人,時間分配得平衡啲,呢啲都係續約條件。」 jg g4Gsz"pz
$H jOvh:y]
;NdM'N3^:|9MD[/I
後記:
~7lpz3B ]N
\7J;w z6v!mY8F
7o N]S.I MR   有錢冇時間使
Xk_u9z X?APYUp
  當日專訪,經理人替阿怡借了大批靚衫,她看見愛不釋手,件件都嚷着想買,她解釋:「平時真係冇乜時間行街,啱啱又返咗內地拍新劇《潮拜武當》,就算日常着啲衫都冇乜時間買。」阿怡所指的「時間分配得平衡啲?」,看來就是這麼一回事。
8I7F M)v].b l-O"o-? }#vld:|
  $z:KR6v2RCj
$lVg}*KO$^d@'P-M
[2nx#k2s? Dl
8I^7R ai4^
  撰文:杜淑霞 dB$vh&h'hAE
-a y\/j)F9`/x
  攝影:譚壹致i5U @ S8k Y;b

S `V)iYr'p6{~   化妝及髮型:TY
` _8i&W}P
O9yb9?R0Fz0~d   服裝:iBlues
Z;S8`w1NTVY)z5|c zY UO+G)S[:T|
  場地:top floor bar & grill

tlam 发表于 2015-1-8 23:11

拼博了十多年, 經過了多少個不眠不休的日子, 的確是時候放鬆一下, 邁向更美好的另一階段 ! 謝謝嘉寶的分享 !

lyn 发表于 2015-1-9 03:53

真的,該有的都有了,該好好犒賞自己了,多陪陪身邊的家人朋友還有養好身子哈哈

ayunshuya 发表于 2015-2-21 07:18

其實我想知道到底續了多少年約呢哈哈*?Wa2RKd}8m3_-Z
x6|4Bnc^'\#P
不過續約也沒問題啊,阿佘最後不也是還是回來

kdrama00 发表于 2015-2-23 23:01

阿怡应该会打算的,身体是第一位的
N+rQKJ`Ui 现在挑剧本主要注重角色和剧情的质量,不要浪费无谓的精力

页: [1]