怡居 杨怡国际总站's Archiver

嘉宝 发表于 2015-1-8 09:24

[2015/01/08]楊怡新階段

[i=s] 本帖最后由 嘉宝 于 2015-1-8 10:06 编辑 [/i]
:o9Zcvv/Wy
U7T ~;K:u-g%K @頭條日報 楊怡新階段2m@~.a3{w#U
2015年1月8日
enR:Ku["^8a-_'X8@,u t+z3O6aNz5JP
[img]http://ww3.sinaimg.cn/large/68f631fajw1eo1r9ik5ywj215y1cq1d5.jpg[/img]
+qd k$BO\||]M)\ so2g'o8y
[attach]14005[/attach]-Ef8o3w hMx
]!Ibqo g1\
[attach]14006[/attach])[ cy1\2D7H t ]

c.Jcbg)E p!G y CH gw2C+n
  楊怡1999年入讀13期無線訓練班入行,2012年憑《名門望族》首度登上全民投票「視后」寶座。轉眼演戲16年,今年4月剛跟無線續約的楊怡,最近為新劇《宦海奇官》宣傳時,坦承現在心態確有不同,雖然否認男友羅仲謙買名車求婚,但未來日子卻想時間分配得更好,能多些時間陪伴家人。本是工作狂的她也願意放下腳步,直言預了頒獎禮齋坐,反睇好阿佘(詩曼)奪視后,感情有着落的她,明顯連鬥心也減弱,看來是時候到人生另一階段了。
.p Q'z|8X5{?&v   楊怡今次在《宦海奇官》飾演被「慈恩師太」收養為徒、武功高強的「惠琳」,繼4年前拍攝《鐵馬尋橋》後,再有大量打戲,阿怡坦言頂唔順,「咁多年冇乜拍動作戲,真係覺得自己骨頭硬晒,所以拍起來特別辛苦。」 U5f(N+wy
F1_f|:~n
  「筍盤」待改良NYg ]%fX

em!L`L-Itp   阿怡跟拍檔馬國明已是第三度合作,前兩次是合作兩輯時裝劇《On Call 36小時》,今次則是古裝,但她覺得分別不大,兩人依然默契十足,「合作咗咁多次,雖然上兩次係時裝,但係最緊要大家有默契,我哋依家真係唔使講,就知對方想點,所以慳番好多時間對稿,因為唔使對稿都夾到,終於知道咩叫最佳拍檔啦!」
`!WH)L$WS`n6p
2S5X|h5o"e2a ]/w,f[   對於馬明讚不絕口的阿怡,更認同對方是名副其實的「筍盤」,「佢真係好好的男仔,人品又好又孝順,啲人話佢係『筍盤』真係冇講錯,不過個人真係有啲悶囉!同女仔一齊真係要諗啲方法口吓人先得,呢方面佢真係要學習吓,女仔係鍾意人口㗎嘛!」
j)y9qzq+@-O
g#o/f(y$Y)x y   隨時玩「閃婚」
x/vs@JS;~ N8z6E
4bx"MM]A\!v!F   講到識人,羅仲謙看來應該合格,有指他買近百萬的Benz來向阿怡求婚,阿怡雖否認,但提到男友即笑得冧,「佢買咗車我都唔知,雖然係有坐過,但真係唔關求婚事,佢咁大個人買車唔使同人交代啦!至於結婚呢個問題,真係冇計劃過喎!我不嬲都係唔會計劃呢啲野慨人,到時覺得係時候咪結囉!」
f5M*A7F Y |U5V*O%_
5hf'o$A$}$RpI   2012年首奪「視后」的阿怡,早已打定輸數去年底頒獎禮齋坐,「我一早睇好阿佘,所以着件舒服又靚的衫,諗住坐走成晚嘛!哈哈!」今年4月已跟TVB續約的她,對獎項看得淡之餘,對工作更加有新看法,「希望除咗返吓內地搵真銀外,想有多啲時間陪吓屋企人,時間分配得平衡啲,呢啲都係續約條件。」 ]J/U7TE
&n/s ?];Q

3P/_*d V.dP%s!o8C 後記:
'w9Y/k`v a"q C3K8E%T0H~l
k5p;y'\fFDL
  有錢冇時間使}aY#|A

KL:E#J8I h8D n:J   當日專訪,經理人替阿怡借了大批靚衫,她看見愛不釋手,件件都嚷着想買,她解釋:「平時真係冇乜時間行街,啱啱又返咗內地拍新劇《潮拜武當》,就算日常着啲衫都冇乜時間買。」阿怡所指的「時間分配得平衡啲?」,看來就是這麼一回事。-y+^ ]'mR2u@kL

8Juo:vk E'_"Aj&` A   &wJq4f TiBv

aL y!XLl
A3?X9MB(eX
u.e"PSJo0M   撰文:杜淑霞  cA1tsnX
a*e!oGu6M%bdX
  攝影:譚壹致 FF!y}/W)p)Yh

-J3j3ZE)l   化妝及髮型:TY
%Z:f7TQ8q1G+C+Y"P
E cR"sdli   服裝:iBlues
"gOX6wob'c&_vPg
@RGS a4l   場地:top floor bar & grill

tlam 发表于 2015-1-8 23:11

拼博了十多年, 經過了多少個不眠不休的日子, 的確是時候放鬆一下, 邁向更美好的另一階段 ! 謝謝嘉寶的分享 !

lyn 发表于 2015-1-9 03:53

真的,該有的都有了,該好好犒賞自己了,多陪陪身邊的家人朋友還有養好身子哈哈

ayunshuya 发表于 2015-2-21 07:18

其實我想知道到底續了多少年約呢哈哈
O(L @k!D|-}{}I#} J E P$U l0T"[? I!h
不過續約也沒問題啊,阿佘最後不也是還是回來

kdrama00 发表于 2015-2-23 23:01

阿怡应该会打算的,身体是第一位的K2M/a9p6B:{}2b
现在挑剧本主要注重角色和剧情的质量,不要浪费无谓的精力

页: [1]